среда, 18. јануар 2017.

SEDAM ISTINITIH PRIČA KOJE ĆE VAM VRATITI VERU U ČOVEČANSTVO


Superheroji nisu samo izmišljeni likovi sa kul imenima i kostimima. Oni postoje i oni su među nama, a ovo su priče o nekima od njih.
1. Kamden Jubenk
Kamden
Kamden Jubenk je desetogodišnjak koji pati od apraksije, gubitka sposobnosti da se izvedu namerne ili nenamerne radnje. Zbog toga skoro niko neće da se druži sa njim, pa se njegova majka pobrinula da mu putem društvenih mreža za rođendan priušti slavlje koje će pamtiti. Naime, tom prilikom je pozvala ljude na žurku, koja je i te kako bila posećena i o kojoj je na kraju pričao ceo svet. Kamdenovo oduševljenje je bilo neprocenjivo.
2. Den Blek
Den i Brekon
Nakon što ga je udario auto, Den Blek je godinama sanjao o tome kako će jednog dana ustati iz invalidskih kolica i sakupljao je novac za svoju operaciju. Međutim, kada je saznao za slučaj petogodišnjeg Brekona Vona, koji se zbog cerebralne paralize nije mogao samostalno kretati, donirao je 22.000 evra kako bi mu pomogao. Za porodicu Von, on je postao junak nad junacima.
3. Dobri Dobrev
Tokom Drugog svetskog rata deka Dobri izgubio je sluh, skoro u potpunosti, a decenijama je pešačio kilometrima od svog sela do Sofije, kako bi sakupljao novac u dobrotvorne svrhe. Svaki dinar koji je dobio, poklonio je sirotištima koja nisu u stanju da plaćaju svoje račune i bugarskim manastirima koji su bili na rubu propasti, te ne čudi što je u narodu poznat kao živi svetac. O njemu i njegovoj humanosti je čak snimljen i dokumentarac pre 15 godina.




 4. Leni Robinson
leni robinson
Preduzetnik Leni Robinson, poznat kao Betmen iz Merilenda, godinama je bolesnoj deci ulepšavao dane provedene u bolnici. Nažalost, svima omiljeni Amerikanac je poginuo u avgustu 2015. godine.
5. Gejl Halvorsen
Gejl
Gejla Halvorsena, pukovnika u penziji, koji je kao 21-godišnjak postao pilot, mnogi pamte po tome što je tokom blokade Zapadnog Berlina deci iz svog aviona bacao slatkiše. Sve je počelo tako što je jednom nabasao na oko 30-ak dečaka i devojčica, kojima je udelio nešto slatkiša koje je pronašao u džepu i obećao da će ih biti još. Uistinu, tako je i bilo: vezao ih je za male bele padobrane i bacao ih kroz prozor svog aviona. To je činio jednom nedeljno, a u toj humanoj akciji su mu se pridružile i kolege, pa je na taj način usrećeno na hiljade mališana, sa oko 22 tone slatkiša. U znak zahvalnosti, po Gejlu je pre dve godine i  jedna berlinska škola dobila ime.
6. Kineski biznismen koji je poklonio luksuzne stanove nekadašnjim komšijama
Jedan kineski biznismen odlučio je da svojim nekadašnjim komšijama, koje su njemu i njegovoj porodici pomagale na raznorazne načine, pokloni luksuzne stanove. 
7. Mark Bustos
Profesionalni frizer Mark Bustos iz Njujorka je jedan od retkih ljudi koji svake nedelje napravi potez vredan divljenja i čija bi humanost trebalo da bude primer za čitav svet. On je već dve godine fokusiran na pružanje besplatnih frizerskih usluga beskućnicima i iako je prema njegovim rečima to sitnica u poređenju sa onim šta im je sve potrebno, donekle uspeva da im vrati osmeh na lice.

Нема коментара:

Постави коментар