среда, 18. јануар 2017.

15 skrivenih lokacija koje nikada nećete videti!




Pogledajte listu 15 lokacija u koje gotovo sigurno nikada nećete zakoračiti!
15. Koka-kolin trezor
Koka Kolin trezor
Nije da samo kazina imaju svoje trezore. Decembra 2011., Koka Kola je napravila sopstveni trezor za skladištenje svoje najdragocenije tajne: recepta za Koka Kolu. Ovaj ogromni sef je zatvoren za svakoga, osim za par izabranih srećnika.
14. Guglov Projekat 02
Guglov Projekat 02
Gugl je 2006. potrošio 600 miliona dolara za izgradnju svog tajnog centra za podatke, sa sedištem u Dalasu. Ovo mesto je obavijeno velom tajni još od prvog dana svog postojanja. Samo je nekolicini novinara bilo dozvoljeno da posete ovaj centar, ali nakon potpisivanja sporazuma o poverljivosti. Čisto da se zna, ovo mesto je površinski ogromno!
13. Oblast 51, vojna baza
Oblast 51, vojna baza
Za ovo mesto se veruje da je skrovište i uporište najpoznatijih NLO objekata za koje se u Americi ikada čulo.  Nepotrebno je reći da je ovo vojni objekat, te da civilima pristup nije dozvoljen. Naravno, uvek možete malo zaviriti uz pomoć Google Maps-a.
12. Diznijeva prodavnica alkohola
Diznijeva prodavnica alkohola
Da li vam kupovina alkohola u Diznilendu zvuči pomalo čudno? Zapravo, postoji samo jedno mesto u Diznilendu koje vam može pružiti ovakvu vrstu uslugu, a to je na Nju Orleans trgu (Disneyland’s New Orleans Square). Ovo intimno i privatno mesto se zove “Klub 33”. Lako ga je pronaći, ali je izuzetno teško ući: postoji lista čekanja od 14 godina.
11. Biblioteka u Vatikanu
Biblioteka u Vatikanu
Zapravo, ovo mesto i nije neka tajna, i čak je više arhiv nego biblioteka. Stvar je u tome što nikome iz spoljnog sveta nije dozvoljeno da poseti ovo mesto. Međutim, svako je dobrodošao da podnese zahteve i tako dobije određene dokumente, koji su stari preko 75 godina.
10. Planina Yamantaw
Planina Yamantaw
Ova planina je smeštena u ruskom gradu Mezhgoryu i veruje se da se u njoj krije nuklearni bunker za ruske lidere. Prema izjavama ruske vlade ova planina je rudarska oblast, nacionalno blago i veliki magacin kada je u pitanju hrana.
9. Privatni engleski muški klub Vajt
Privatni engleski muški klub Vajt
Poreklo ovog kluba datira još od 1693., osnovanog od strane italijanskog biznismena. Klub je poznat po tome što su u njemu služeni veoma popularni čokoladni napici. Nakon nekog vremena ovaj klub je postao izuzetno intimno i privatno mesto, a jedini način da postanete član jeste da vas preporuče 3 stalna člana.
8. Metro 2 u Moskvi
Metro 2 u Moskvi
Interesantan podatak o ovom podzemnom objektu jeste taj što niko ne zna da li zaista postoji. Veruje se da je paralelan sa javnom metroom u Rusiji i da služi kao tajna podzemna veza između najznačajnijih strateških objekata Rusije: Kremlja, sedišta FSB-a, vlade aerodromu itd.
7. Tajna Severno Korejska organizacija
Tajna Severno Korejska organizacija
Ova tajna organizacija je nastala 70-ih i nosi naziv “Soba 39”. Imajuću u vidu da se radi o dosta zatvorenoj zemlji Severna Koreja ova tajnu čuva veoma dobro. Veruje se da je glavna svrha Sobe 39 ilegalna transakcija novca sa bankama u Kini i Švajcarskoj. Međutim, niko zapravo ne zna da li je ovo istina.
6. Hram Amaterasu 
Hram Amaterasu
Japan je zemlja koja krije mnoge tajne, a jedna od njih je i veliki hram Ise, izgrađen 4.000 godina pre nove ere. Posvećen je Amaterasu, boginji Sunca i krije jednu od najznačajnijih japanskih artefakata -sveto ogledalo. Ovo ogledalo je oduvek bilo vlasništvo lokalnih careva i samo je članovima carske porodice dozvoljeno da ga vide.
5. RAF Menvit Hil, britanska vojna baza
RAF Menvit Hil, britanska vojna baza
RAF Menvith Hil (RAF Menwith Hill) je bio domaćin velikom broju američkih satelita, koji su se često koristili tokom u 60-ih, za vreme Hladnog rata između SAD-a i SSSR-a. Ne znam se sa sigurnošću kako i za šta su se ovi sateliti koristili, imajuću u vidu da se ipak radi o vojnoj bazi.
4. Oblast “Poslednja nada”
Oblast “Poslednja nada”
The Mount Weather Emergency Operations Center, ili “Poslednja nada”, sagrađeno 50-ih godina jeste upravo ono mesto na koje bi se američki zvaničnici sakrili u slučaju nuklearne apokalipse.
3. Trezori engleskih banaka
Trezori engleskih banaka
Trezori ovih banaka su napravljena isključivo za jednu svrhu:  da zaštiti zlatne rezerve Velike Britanije i mnogih drugih zemalja. Nalaze se u Londonu, u ulici Threadneedle. Informacije o radnicima sefa su veoma poverljive.
2. Grobnica prvog kineskog cara
Grobnica prvog kineskog cara
Qin Shi Huang je istorijski predeo od izuzetnog značaja. Ipak, kineska vlada je odbila da da dozvolu za iskopavanje glavne oblasti grobnice. Za razliku od egipatskih faraona, Qin Shi Huang  će nastaviti da počiva u miru, barem za sada.
1. Zmijsko ostrvo
Zmijsko ostrvo
Čuveno Zmijsko ostro je smešteno u blizini brazilske obale, a posete brazilske mornarice su strogo zabranjene. Prema nekim istraživanjima ovo mesto je dom za više od 5.000 jedinstvenih zmijskih vrsta, a samo nekolicini naučnika su dozvoljene posete.

Нема коментара:

Постави коментар