понедељак, 6. јануар 2020.

ПАСТИРИ БОЖИЈИ, ЗАШТО ЋУТИТЕ?




ПАСТИРИ БОЖИЈИ, ЗАШТО ЋУТИТЕ? 
Зашто не позовете народ који је ОНДА испратио Патријараха Павла?
Ваша Светости, Високопросвећени, Просвећени, Оци, свештеници Српске православне цркве, монаси и монахиње,  као православни хришћанин, имам потребу да вас у име нас окупљених при Удружењу грађана  ПРАВДА И ПРАВО и Српског народа   питам
ЗАШТО ЋУТИТЕ?
Док  греховна грудва, попут снежне, све више нараста и прети да уништи православну породицу.
Прети нам биолошки нестанак  па Вам се обраћамо , због забрињавајућег стања у коме се налази наш народ и наша Отаџбина. Патријарх је у неколико наврата  позивао српске мајке да рађају децу Али, да ли довољно  чини Патријарх, сви  ми и Црква да се та деца одгаје, васпитају остану у Србији  и нормално одрастају у честите и поштене људе-хришћане и православце?


ЗАТО ЋУТИТЕ И ЋУТАЊЕМ ОДОБРАВАТЕ
Отимање Српских православних храмова у Црној гори, зашто не ПОЗОВЕТЕ верујући народ да устане и стане у заштиту идентитета, нашег свештенства и  народа на терторији Црне горе. Хоћете ли ћутати ако сутра неким накарадним законом саможивци покушају и овде отети народу цркву.
Порука Митрополита Амфилохија: Одустаните од безакоња!
Митрополит црногорско-приморски Амфилохије је јутрос, 26. децембра 2019, поручио свима да овај дан треба да протекне у миру и слози, а онима који доносе безакони закон да одустану од њега. „Друг Ђукановић је својом политиком и титоистичко-бољшевичком идеологијом изазвао праведни гнев народа, да се данас доноси закон под блокадом читавог града и ангажовањем полиције да би се под тим насиљем донео закон о слободи вероисповести. То се догађа пред лицем читаве Европе. То је позив да одустану од тога злочина против ћивота Св. Петра Цетињског и Св. Василија Острошког, од дела које изазива проклетство над свим житељима Црне Горе“, казао је између осталог Митрополит Амфилохије. Благодарећи проф. Александру Вујовићу, професору Цетињске Богословије, следи део звучног записа беседе Митрополита Амфилохија
Прегледач звучних записа
ЗАТО ЋУТИТЕ И ЋУТАЊЕМ ОДОБРАВАТЕ
„Хомосексуалност коју заиста представља болест. Хомосексуалац је особа са поремећајима у емоционалној сфери, неспособна за формирање хетеросексуалних односа“
Промоцију сексуално девијантних болесних особа које на својим срамним скуповима вређају  наше светце и својим понашањем директно ударају на православну породицу и атакују на људску врсту.
инцест, некрофилија, зоофилија, педофилија… нам куцају на врата па захтевамо да више не ћутите
Оставили сте свој народ  да тумара и да се сам моли и бори против зла па Вас
ПОДСЕЋАМО  и тражимо од свих вас  ДА РЕАГУЈЕТЕ
 „Свето Писмо и учење Цркве недвосмислено осуђују хомосексуалне полне односе, видећи у томе порочно унакажење човекове Богом створене природе. „Ко би мушкарца облежао као жену, учинише гадну ствар обојица“ (3 Мојс. 20:13). Библија говори о тешкој казни којом је Бог казнио становнике Содома (1 Мојс 19:1-29), по тумачењу Светих Отаца управо за грех хомосексуализма. Апостол Павле, описујући морално стање незнабожачког света, хомосексуалне односе убраја у „срамне страсти“ и „нечистоте“ које прљају људско тело.
„Јер и жене њихове претворише природно употребљавање у противприродно, а исто тако и мушкарци оставивши природно употребљавање жена, распалише се жељом својом један на другога, мушкарци са мушкарцима чинећи срам, примајући на себи одговарајућу плату за своју заблуду“ (Рим. 1:26-27) „Не варајте се… ни рукоблудници, ни мужеложници… неће наслиједити Царство Божије“, писао је апостол Павле становницима развратног Коринта (1 Кор. 6:9-10).
Светоотачко Предање веома јасно и недвосмислено осуђује било какве манифестације хомосексуализма. „Учење дванаест апостола“, дела Светих Василија Великог, Јована Златоустог, Григорија Ниског, блаженог Августина, канони Светог Јована Посника изражавају непромењено учење Цркве: хомосексуалне везе су греховне и подлежу осуди. Људи који се налазе у овим односима немају право да буду у свештенству (7. правило Василија Великог, 4. правило Григорија Ниског, 30. правило Јована Посника).
Обраћајући се људима који су се упрљали грехом содомије, преподобни Максим Грк је позивао: „Познајте себе, несрећни! Каквој сте се прљавој наслади ви предали!… Потрудите се да се што пре удаљите од те ваше најнечистије и најсмрадније насладе, замрзите је. Ко буде говорио да то није ништа, предајте га вечној анатеми као противника Јеванђеља Христа Спаситеља, као противника који развраћа ту Науку. Очистите себе искреним покајањем, топлим сузама и појачаном милостињом уз чисту молитву… Замрзите из све душе ту безбожност да не бисте били синови проклетства и вечне смрти“.


Имајући пастирску одговорност према људима који имају хомосексуалне склоности, Црква се истовремено одлучно супротставља покушајима да се греховна тенденција прикаже као „норма“, а посебно да се представи као разлог за понос и пример за опонашање. Управо зато Црква осуђује било какву пропаганду хомосексуализма, не одричући никоме основна права на живот, уважавање личног достојанства и учешће у друштвеном животу. Црква, међутим, сматра да се особама које промовишу хомосексуални начин живота не сме допустити предавачки и васпитни рад међу децом и омладином, као ни руководеће позиције у војсци и поправним установама…“
  1. године на парламентарном заседању, канадски психолози су изјавили да „педофилија представља исто сексуалну оријентацију као што су хомосексуализам и хетеросексуализам“. На овом заседању се разматрао законодавни акт у вези са сексуалним злочинима против деце. Против изјаве да педофилија представља „сексуалну оријентацију“ иступио је само један члан парламента.
Данас законодавни органи САД припремају легализовање 30 врста „сексуалне оријентације“ које се за сада још увек налазе на списку психичких поремећаја АПА – упозорава организација за заштиту права „Америцан Фамилy Ассоциатион“. Крајем децембра 2012. године амерички Конгрес је приступио припреми статуса правне и државне заштите за „сексуалне оријентације“ као што су инцест, некрофилија, зоофилија, педофилија – примећује ова организација.
Содомија је тешки грех. Како је показало истраживање које је спровео „Левада центар“, крајем априла 2013. године међу одраслим становништвом у 130 насељених места у 45 области у земљи, 75% Руса је уверено да држава мора да пресеца било какву званичну пропаганду хомосексуализма. Руска држава је у овом тренутку у потпуности забранила усвајање руске деце од стране хомосексуалних парова из иностранства, као и особа које нису у браку.
Усвојена деца која одрастају у истополним „браковима“ одрастају као изразито истраумиране личности. Сагласно подацима истраживања које је спровео професор универзитета у Тексасу, Марк Регнерус, од 2010. до 2012. године показале су се страшне чињенице: 31% деце која су одрасла са мајком лезбејком и 25% са оцем хомосексуалцем била су присиљавана на полне односе (између осталог и од стране родитеља). 24% такве деце планирало је самоубиство, 25% су имали полно преносиве болести. У истраживању је учествовало 3000 одраслих испитаника чији су се родитељи налазили у истополним „браковима“.


ЗАШТО ЋУТИТЕ и
– док нам отимају комад по комад територије
– по питању многих секти које делују у нашој Отаџбини
– по питању врачара, гатара, астролога
– наркоманије
– абортуса
– по питању социјално угрожених
– незапослености младих
– по питању бораца и њихове деце који живе у готово немогућим условима
– по питању богаћења „одабраних“ на власти док наш напаћени народ живи у крајњој беди.
– зашто ћутите када нас намерно деле како би лакше манипулисали и пљачкали
– зашто стајете на страну саможивих политичара а не на страну народа

   Зашто…зашто… и ЗАШТО

Ништа вас као пастире, није додирнуло, ни уздрмало, нити је у вези са горе наведеним било какве иницијативе, реакције или макар званичног саопштења .
Стичемо утисак да сте се отуђили од народа да сте се окренули само себи али морам вас подсетити да цркву не чини само свештенство,  ЦРКВУ  ЧИНИ  НАРОД па захтевамо да својим понашањем и не чињењем не терате народ од цркве и православља које нам је једино остало  и око кога се још увек можемо саборовати.
Молимо Вас да ово наше писање не схватите као злонамерно да би некога оклеветали и осудили, већ из хришћанске ревности, желимо да душе спасете и Ви и ми.
Ми и наше породице не желимо проклетство огња вечнога, већ желимо да будемо наследници Царства Небеског, и зато са страхом Божјим непромењено држимо и исповедамо учење које су нам у актима Светих Сабора оставили Свети Оци.
Предстоји нам борба. Не смемо се трпељиво односити према покушају развраћања наше деце, наше омладине.
Са нама је Бог! Победићемо!

Раб Божији
Председник Удружења грађана
ПРАВДА И ПРАВО
Дејан Вукићевић

Нема коментара:

Постави коментар