понедељак, 10. фебруар 2020.

FINSKI ISTORIČAR ŠOKIRAO SVET: Mladić je junak! Branio je Evropu od islamista!



General Ratko Mladić nije „balkanski kasapin“ kako žele da ga predstave u savremenoj istoriji, nego ličnost koga su pobednci oklevetali, izjavila je ugledni finski psihijatar i političar Pirko Turpeinen.


Finska profesorka, koja je i funkcioner finskih socijaldemokrata, a radila je i kao stručni saradnik u Komsiji Saveta Evrope za ispitivanje torture i kršenja ljudskih prava, rekla je da se generalom Mladićem bavi zbog„istorijskih kontroverzi koje prate ovaj slučaj“.
„Pročitala sam sve što sam mogla da nađem u medijima šta je ovaj čovek navodno uradio ili rekao na TV-u i u novinama. Bila sam u Hagu gde sam kroz dokumenta pratila njegovo suđenje. U BiH sam se sretala sa njegovim saradnicima – oficirima.

Iz svega toga logičan zaključak je da je Mladić žrtva“, rekla je Turpeinenova.
Ona je navela da je preko interneta počela da traži integralne govore generala Mladića objavljene u svetskim medijima, istraživala je i u bibliotekama u kojima se čuvaju mikrofilmovani novinski članci.
Turpeinenova je ispričala da je prie dve godine obišla mesta u BiH gdje su se odigrali navodni Mladićevi zločini i u kojima još žive ljudi koji su bili učesnici ratnih događaja.
izvor: https://beograd365.net

22 коментара:

  1. Draga gospođo.Na žalost ne pitate se vi. Oni koji odlučuju o njemu, peru svoju nečistu savjest preko njega. Tamo se ne sudi Ratku Mladiću čovjeku, nego njegovoj funkciji, projektiranoj kroz naočala onih istih koji su nam srušili državu, vodili ratove, a danas nam isto tako piju krv kroz slamkiu.

    ОдговориИзбриши
  2. Posvađali su nas zbog svoje koristi i ničeg drugog.To je planirano ko zna koliko godina u nazad.Morali su oprati sebe i opravdati izmišljeni priču koja je napravila rat na balkanu.To je nažalost istinito i nikako drugačije ne može biti.Šta se sada dešava?Kosovo je novi paravan za njihove prljave igre,nije im dosta to još nam šalju neke navodno migrante koji beže od rata.Napravili si haos u celoj Evropi,postavili su njihove marionete na čelo država koja je nekada bila Jugoslavija.Preko njih i dalje završavaju svoja prljava posla.Dokle će ići tako bog sam zna,ali ja verujem u boga da će kazniti prave zločince

    ОдговориИзбриши
  3. Za većinu Srba je on junak i pravi patriota , ovi ostali su nebitni kao i njihovo mišljenje!!!

    ОдговориИзбриши
  4. Strange "water hack" burns 2lbs overnight

    Well over 160 thousand men and women are hacking their diet with a simple and SECRET "liquids hack" to drop 2lbs each and every night as they sleep.

    It's painless and it works every time.

    Just follow these easy step:

    1) Go get a glass and fill it with water half the way

    2) Then do this awesome hack

    and you'll be 2lbs thinner the very next day!

    ОдговориИзбриши
  5. Претходни коментари су на своме месту, не треба ништа додавати.

    ОдговориИзбриши
  6. Kako završava sukob šutog i rogatog .... naš narod malobrojan sa jedne i cela zapadna "skalamerija " sa druge strane !!! Verovanje u onu staru da pravda na kraju pobeđuje... Crna Gora nam je za primer ! Samo zajedničkim snagama i sva trenutna dešavanja u svetu idu nam u prilog na neki način .Gen. Ratko Mladić je ušao u istoriju, doćiće vreme kad će to priznati i "ostatak" sveta !

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. On nije zločinac, već je branio svoj narod, od zločinaca preostalih iz drugog svetskog rata, koji su nam rasturili državu uz veliku pomoć Nemačke itd

      Избриши
  7. Netreba na ona da mi kaze ko je ratko... Ali je dobro za ove druge da cuju

    ОдговориИзбриши
  8. Zaboravih... Kriv je..naravno da je kriv zato što je srbin

    ОдговориИзбриши
  9. Ратко Младићу,
    Не дозволи Хагу да на тебе баци љагу!
    Покажи злотворима, какву душу Србин има.
    Цео свет зна име твоје, о теби се песме поје.
    Био си за све у праву, не дај да ти блате славу.
    Хаг за тебе није брига, генерал си прва лига.
    Ти си херој српског рода, што поносно земљом хода.
    Имају болесног лава, за Хаг си и такав страва.
    Користе и болест твоју да остваре вољу своју.
    Али ти си јунак стари, планове им све поквари,
    Нека се за главу хвата, са Србином ко ће рата.
    Ми бранимо име своје, а и Богу мило то је.
    Ништа нам туђе не треба а непријатељ нас вреба.
    Немој да те болест кочи, отвори Европи очи.
    Нека виде Србин ко је, кад се држи вере своје
    Не може му нико ништа,Ни сва светска чудовишта.
    Трибуналу ти покажи, оптужнице да су лажи.
    Да су њине душе пале, са Србима нема шале.
    Србе у Шевенингену, надзиру у сваком трену.
    Али Бог им даје снагу, да се супротставе Хагу.
    Правда достижна а спора, да победи српско мора.
    Стрпљење, у Бога вера, неправду ће да отера.

    ОдговориИзбриши
  10. Za sva desavanja u bivsoj SFRJ kriva je Amerika i Nemacka a svi ostali koji su ucestvovali u izazivanju krvoprolica morali da slusaju.Pa dve Nemacke se ujedinise a Jugoslaviju razbise.Sve se vraca , sve se na kraju i placa.

    ОдговориИзбриши
  11. Evropa je pokušala da iskoristi Srbiju da ukloni muslimanske narode sa svog tla. Jer Europa i jeste nastala sa idejom da se stvori jedna realnost koja ima striktno kršćanske korjene. Berlusconi licno je inzistirao da se u statut EU Uvede i ta stavka. Međutim Švedska i još neke zemlje su se suprostavile tome. Tako da ta gnusna demagogija nije unesena u statut. Milosevicu, Karadzicu i njihovim poslušnicima kao sto je Mladić je pušteno 4/5 godina da se iživljava nad svim nesrpskim življem iznad svega da izbrišu muslimanske državotvorne narode sa lica bivše Jugoslavije, Nažalost nije im to uspijelo jer VEĆINA SRPSSKOG naroda nije željela da učestvuje u tom projektu. Naposljetku ko zna zbog čega je reagovao USA tj Klinton i zaustavio tu sramnu genocidnu zamisao. Nažalost mnogi životi na svim stranama su izgubljeni i to je nepovratno ma ideolozirati krvnika poput Mladića je gore nego sam Mladić ,!!,

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sta naprica ti covece.Kako su te lepo u kuci lagali.Srbi niksd nisu bili natod koji je nekog napao,nego smo se samo branili.A posto je tvoj oradjed bio verovatno Srbin,kako to da smo mi hzeli vas da poubijamo,a da smo hteli,veruj da vas nebi bilo.To je Evropa uradila na celu sa Britanijom,ali protiv Srba pa je sve srpske zemlje podelila i dalau ruke Muslimana i Ustasa,da bi unistila Pravoslavlhe

      Избриши
    2. Sta naprica ti covece.Kako su te lepo u kuci lagali.Srbi niksd nisu bili natod koji je nekog napao,nego smo se samo branili.A posto je tvoj oradjed bio verovatno Srbin,kako to da smo mi hzeli vas da poubijamo,a da smo hteli,veruj da vas nebi bilo.To je Evropa uradila na celu sa Britanijom,ali protiv Srba pa je sve srpske zemlje podelila i dalau ruke Muslimana i Ustasa,da bi unistila Pravoslavlhe

      Избриши
    3. Niko nikada nije rekao šta je PRETHODILO Srebrenici. A istina je da se muslimani iz Srebrenice, kao i strani plaćenici mudzahedini, spalili sva srpska sela oko Srebrenice i poklali svu srpsku nejač, kao i ljude u tim selima.Za razliku od njih, Kao odgovor dogodila se Srebrenica. Mladićevi vojnici nisu dirali žene i decu.

      Избриши